SDP SREBRENIK

DOSLJEDNO S KARAKTEROM

Obavijest za sve simpatizere SDP-a Srebrenik

Poštovani SDP-ovke i SDP-ovci, poštovani građanke i građani Srebrenika!
U Srebreniku je u četvrtak 05.11.2020.godine održana sjednica predsjedništva GO SDP Srebrenik sa jednom od tačaka dnevnog reda koja se tiče protivstatutarnog djelovanja istaknutih članova SDP-a u proteklom periodu. Naime detektovan je problem određenog broja istaknutih članova SDP-a koji javno učestvuju u predizbornim aktivnostima kandidata iz drugih političkih partija. To je nedopustiva aktivnost istaknutih pojedinaca koji su uživali podršku naše partije u prošlosti i pojedinaca koji su postali prepoznatljivi u javnosti zahvaljujući SDP-u. Iako je bilo upozorenja da može doći do radikalnih poteza od strane predsjedništva GO SDP-a Srebrenik isti su se na ta upozorenja oglušili i nastavili sa protivstatutarnim aktivnostima. GO SDP Srebrenik je jednoglasnim zaključkom sa prethodne sjednice od 13.10.2020.godine ovlastio predsjedništvo GO SDP Srebrenik da moze poduzimati mjere isključenja iz partije članova koji krše statut SDP -a BiH.
Zbog svega gore navedenog Predsjedništvo GO SDP Srebrenik je donijelo odluku da se iz aktivnog članstva u SDP-u BiH isključuju Mirza Kešetović i Samed Mehmedović.
Ovim potezom pokazujemo da niti jedan pojedinac i njegov lični interes ne mogu i ne smiju biti iznad kolektivnog interesa SDP-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *